Wednesday, 22 May 2013

::Azmeer Solumnization::

Assalamualaikumwbt..
Selamat Hari Ibu n Selamat Hari Guru yang da terlepas iaitu pada 12 Mei dan 16 Mei aritu tapi at least not too late sebab masih di dalam bulan Mei..isn'it? isn'it guys? Huhu
So entri ni nak share pic during Azmeer Wed's pada 19 Mei aritu..semoga berbahagia lah hendakNya sahabat saya Azmeer dan pasangannya..Cinta dari zaman sekolah ni kalian boleh bayangla setia tak setianya kawan saya yang sorang ni..hihi
ok enjoy da pickcha!!~..



ini bukan pengantin ini adalah si afiey..hahaha


post..1, 2,3 b4 ketibaaan Datin Seri Paduka Intan & Dato Paduka Fairus..huhu..kang xpasal2 kena ketuk ngan along n asben dia..hikhuk


ini saya lagi..sengeh2!!! cheeseeeeee..



mrnggayakan tudung ala2 Sareeda sudehhh dr jalan TAR KL.. fareeda mahai..xmampo..nagessssss!!!



ini pengantin of da day azmeer n his wife..kenai sbg classmate time degree dulu ngan si pengantin laki nie..huhu..


Pengantin memperkenalkan kami kepada bakal wifey nya kini selamat bergelar wife nya..hahaha


 pengantin penat, lap peluh sattt!! hihi

korunk nampak tak, nampak tak disitu dia berjaya mengeksposkan diri beliau dgn menyelit di antaranya..kamera time ni bnayak uolllsss n just cheeseeeeeeeeee smile..

till then
ok bye

Wednesday, 1 May 2013

selamat hari pekerja

Assalamualaikum n Hi
Happy Labour Day to all Malaysian!!
(Work harder to get the better future)


till then guys
bye

Hari Lahir Abah

26/4/2013
Sambutan Hari Lahir Abah..Genap usia abah yang ke 53 tahun..abah kami semua sayang abah..semoga abah dipanjang kan umur, murah rezeki selalu, bahagia di dunia dan di akhirat dan dapat menunaikan haji bersama mama ke Mekah cepat-cepat..Kakak doakan ye abah..Sepanjang usia 25 tahun kenal abah sebagai abah yang terbaik di dunia..Tidak ada taranya abah dan tidak ada galang gantinya..Terima kasih abah membesarkan kakak dan adik-adik memberikan didikan yang sempurna sehingga kami jadi begini..Hanya ALLAH jua yang membalas segala pengorbanan abah mencari rezeki buat kami sekeluarga..Kakak janji abah bila suatu hari nanti kakak da jadi orang besar yang ada pangkat dan nama kakak akan selalu bangga kan abah..kakak akan kata pada seluruh dunia yang kakak anak abah..anak ENCIK AFANDI OSMAN..kami sayang abah sangat-sangat..semoga abah sentiasa kuat dan semangat serta dapat apa yang abah hajati iaitu dapat mengerjakan haji di Mekah bersama Mama..doakan kakak dan adik-adik juga ye abah..kami sayang abah..^^


makan nasi arab di Restoran Arab..nasi??? mashaallah banyak sungguh..huhu


halaqah memilih menu..semoga abah selalu bahagia ye abah..kakak sayang abah..


Mama kakak yang cantik..okla ma kakak surrenderla, tak boleh lawan mama masa mudala..kecik molek comel lotey..huhu


Restoran Arab hari tue yang pak arabnya layan kami sekeluarga dengan baik..terima kasih pak arebbb!!! wallah..huhu


saya yang sedebab teddy bear itusss..kus kus kus


till then guys 
bye



Wednesday, 24 April 2013

semangat..yeyayyyyyyy!!~


semangat3..gambate kudaisai afidatul syazwani..chaiyokkkkk!!!~


Pementasan Teater Sultan Muhammad Al Fateh

Assalamualaikumwbt..
Hi readers
Here we are !!!!~
Pementasan teater sultan muhammad al fateh..
Anda mengenali beliau??
Sultan Muhammad mengambil nama Muhammad sempena nama rasullulah s.a.w..beliau merupakan pemimpin setelah 800 tahun yang telah disebutkan dalam hadis seorang pemimpin yang bakal menakluki kota konstatinopel/istanbul yang pada ketika itu merupakan sebuah kerajaan di bawah pimpinan kristian..kerana pemimpin  taat pada agamanya rakyatnya yang mentaati suruhan Allah, mereka berjaya menakluki kota konstatinopel yang diberi nama istanbul yang membawa maksud islam sepenuhnya..Al fateh merupakan gelaran ketika kelahiran baginda ayahanda nya selesai membaca sepotong ayat al fath yang terdapat di dalam al-quran..beliau merupakan pemimpin ulung yang dinanti untuk menakluki konstantinopel dibantu oleh tuan gurunya syeikh Syamsudiin..Sultan Muhammad merupakan anak kepada sultan murad di bawah kerajaan Uthmaniyah/ottoman yang menyebarkan syiar islam di Turki sehinggalah pemerintahan uthmaniyah ini digulingkan oleh Mustafa Kamal Attartuk..semoga akan ada lagi al fateh untuk memperjuangkan kepimpinan islam di seluruh dunia..amin.panjang lebar huraiannya daaa macam sejarah daaaaa..uhuk2..well2 smbil angkat bahu mata pandang ke lain..weeeee


















OKAY guys itu sahaja
till then
bye


Graduation Day

Assalamualaikumwbt..
13/4/2013 tarikh saya berkonvo untuk program sarjana saya
alhamdulillah selesai juga pengajian saya di peringkat sarjana..terima kasih mama abah yang selalu membantu saya daripada semua segi..terima kasih adik-adik menyokong saya terima kasih kawan-kawan menasihati saya..pensyarah-pensyarah serta insan2 yang menyanyagi serta mengasihi saya..
***ewahhh mcam terima piala apa je lagikan..huhu
mood: hepi sangatla kan..syukur kepada ALLAH SWT..
here some pic..enjoy..^^


saya di pagi hari 12/4/13 untuk mengambil jubah..sehari sebelum konvokesyen..


hari bahagiaku mengenggamu segulung ijazah yang didamba atas jerih payah selama ini..


intan dan fairus..suami isteri yang gigih belajar menuntut ilmu di jalan Allah..
Alhamdulillah..TAHNIAH kalian!!!~


ini ehem-ehem ..introducing
BUKAN suami isteri tapi bakal..acewah taklah..sekadar teman yang membantu sahabatnya mengalungkan kalung keramat yang membolehkan seseorang bergelar sarjana..izwani dan syahidin..teman tapi mesra giteww..malaysia VS thailand..trademark: soda kap namca neng..


bakal-bakal pemikir ulung negara..acewahhh



fairus intan ina izwani syahidin n me


diapit oleh bakal-bakal doktor falsafah niey..acewahhh


 kami..peace!! yaww2


antara souviner untuk mereka-mereka yang comel yang berkonvo pada hari tersebut..


DEWAN TUANKU SYED PUTRA USM pada hari bersejarah itu..

RASMI kini bergelar sarjana..tak layak rasanya namun berjanji pada diri untuk sentiasa berusaha sehingga kapan pun untuk memperbaiki serta menambah ilmu di dada..insyaallah doa-doakan
mudah-mudahan hendakNya..
till then
wslm

Sunday, 7 April 2013

Balik Kampung

Assalamualaikumwbt..
hujung Mac 29/3/2013 hingga awal april 4/4/2013 kiteww balik rumah...seminggu jugakla..seronok sangat2 jumpa mama n abah..adik-adik..^^
the main purpose balik adalah untuk ambil baju konvo..lagi seminggu sy n kwn2 akan berkonvo..so kiraorang dalam mood countdown untuk convocation master..alhamdulillah syukur ke hadrat Allah segala rintangan, ujian dan halangan dapat ditempuhi dengan jayanya..dugaan terbesar untuk melanjutkan pelajaran ialah daripda aspek kewangan dan semangat daya juang..uhuk2..kalau uollss sume xda komitmen untuk dua benda ini, fikir panjang-panjang untuk further study okay..nagesssss..
so apa aktiviti saya di rumah..jeng3..
aktiviti 1:- mengemas rumah, memasak n etc..uhuk3..rajinnye..sayakah itewwww...+.+"




aktiviti 2: "meronggeng" bersama adik..ewah2..means that..bersuka-suki bergosip n spend time with adik2 saya ameera n aiza..miss them a lot..





ini adalah saya..saya nak balik penang dah..tunggu abah dalam kereta punch card kat ofis anta saya kat terminal bas then sy fly zoooooooommmmmmmMMMMMM BALIK PENANG!! wiwiiiitt..ada dekat penang dah sekarang ni tggu konvokesyen..jemput tau mai konvo saya..weeeeeeeeee



till then 
salam